Přátelák

13.06.2010 10:27

 

 

Dobrý den přátelé.V sobotu 12.6.2010 proběhlo přátelské utkání  Koliba B  -  HC Doksy  .Ti dorazili v hojném počtu.Při pohledu na naší střídačku,kde se míhalo jen několik hráčů,jsem nevěděl jestli se mám smát či plakat.Přesný počet byl 7 hráčů a brankář.Tím bych chtěl apelovat na hráče ohledně docházky.Popřípadě včasné  věrohodné omluvy.Ale zpět k zápasu.Soupeř střídal v tempu a my museli šetřit síly na celé utkání.I proto byl zápas celkem vyrovnaný.Podle toho také vypadal výsledek, 1:1  po 1.třetině.V druhé se hra přelévala a nebylo favorita.Stav 2:1  to jen potvrzoval.Přesto jsme ve třetí třetině odskočili na 3:1.Síla však docházela a po snížení na 3:2 cítil tým HC Doksy ,že přichází jejich šance zápas zvrátit a sevřeli nás v našem obraném pásmu.Jen díky našemu brankáři byl stav jaký byl.Dostali jsme se jen ke třem brejkům a jeden z nich využili.Zaplať Pán Bůh za něj.Soupeř nepřestával v tlaku a přineslo mu to v závěru snížení na 4:3.Víc už ale nestihl.Touto cestou bych poděkoval hráčům Doks za přátelské utkání,které nám ukázalo naše nedostatky ve hře i v docházce.Další přátelské utkání se bude hrát v rámci soustředění na půdě HC Doksy.                                                                                                                                                                Článek opraven:15.6.2010 na Standovo upozornění     Autor:JV

oprava a malé zhodnocení soboty

Datum: 15.06.2010 | Vložil: Standa

Úvodem musím uvést na pravou míru jednu drobnou chybičku - ve skutečnosti soupeř poměrně rychle vedl 1:0 a první část hry skončila 1:1. Už v souladu s tím, co Jarda napsal, jsou výsledky dalších třetin 1:0 a 2:2, dodatečná "třetina" skončila rovněž nerozhodně (1:1) a závěrečný rozstřel rozhodl klasicky opět Petr - nebude další básnička?

Pro výkon všech sedmi domácích hráčů v poli mám jako brankář jen slova uznání, zejména pokud jde o bojovnost a nasazení. Proti soupeři, který nás svými třinácti "polaři" téměř dvakrát početně převyšoval, jste si určitě sáhli hodně hluboko do rezerv.

Asi nikoho nepřekvapí, že oceňuji hlavně všeobecné zapojení se do plnění defenzivních povinností, vzhledem k již zmíněným počtům a snaze soupeře o zužitkování podstatně zaplněnější střídačky nebyla od samého začátku nouze o delší pasáže hry ve vlastním obranném pásmu. Tam se také projevila asi nejvýraznější slabina, a sice rozehrávka nebo osvobození se pod tlakem napadajících útočníků. V případě nouze je potřeba spolehlivě dostat míček k volnému spoluhráči nebo za polovinu hřiště, zaváhání v takových situacích by kvalitnější protivník nekompromisně trestal.

Naopak schopnost příležitostně důkladně zaměstnat a přehrát i pětici bránících hráčů byla příjemným bonusem. Větší sehranost a zažitější návyky v jednotlivých herních situacích mluvily po většinu času v náš prospěch, k tomu je potřeba připočíst i naši projevenou vyšší individuální vyspělost, pozor ale na nemístné uspokojení - soutěž bude o něčem jiném, stačí si uvědomit, že toto utkání s nováčkovským týmem mělo i přes zmíněné objektivní příčiny velmi vyrovnaný průběh.

Hodnocení jednotlivců nemám po výše uvedené chvále potřebu nijak detailněji rozvádět, každý přispěl navíc svými silnými stránkami, které dobře známe, jen bych tu ještě zdůraznil jeden fakt - navzdory častým výtkám od táty předvedl opravdu VELMI kvalitní výkon David. Jen tak dál.

Takže závěrem díky všem zúčastněným za úspěšnou reprezentaci týmu a samozřejmě ještě jedna velká gratulace Zíďovi.

Standa.

Datum: 14.06.2010 | Vložil: Zíďa

Chlapci děkuju za váš sobotní výkon.Předvedli jste bojovný výkon a neudělali jste ostudu, což je důležitý.V prodloužení to byl boj o holý život, ale dopadlo to nakonec všechno dobře.Zahráli jste to pěkně.Tím myslím samozřejmě jak odpoledne, tak večer ;-))))))))))